Welkom terug, gast

Ongeautoriseerd Hyves-alternatief na enkele uren al gehackt

You can do anything you want to do, if you put your mind to it.
Posts: 47
Afbeelding
Offline Direct Message
Geplaatst op 2 mei 2018 om 15:06:31

Plaatje

Een ongeautoriseerde kopie van het in 2013 gestopte sociale netwerk Hyves kwam dinsdag online, maar werd na een hack enkele uren later offline gehaald.

De site Hyven.nl heeft deels het uiterlijk van Hyves.nl. Dat Nederlandse sociale netwerk werd eind 2013 na dalende bezoekcijfers door eigenaar Telegraaf Media Group (TMG) offline gehaald.

Hyven.nl staat los van TMG, en heeft ook geen toestemming van de uitgever om het merkrecht of het uiterlijk van Hyves te gebruiken.

TMG zegt desgevraagd dat sites die gebruikmaken van het woord- en beeldmerk van Hyves daarop geattendeerd worden. De uitgever heeft dat inmiddels bij drie andere Hyves-initiatieven gedaan en zoekt dinsdag of woensdag contact met de eigenaren van Hyven.nl.

De eerder gelanceerde Hyves-kopie hyvesbook.nl meldt dat het op aandringen van TMG heeft moeten stoppen met de site.

Gehackt.

De beveiliging van Hyven.nl bleek dinsdagmiddag niet op orde. Door kwetsbaarheden konden hackers bijvoorbeeld relatief eenvoudig inloggegevens bekijken, of de site op andere manieren manipuleren.

Dat gebeurde aan het eind van de middag, toen een hacker elke link naar elk Hyven-profiel liet doorverwijzen naar een pornowebsite. Rond 16:30 uur werd de site volledig offline gehaald.

Scheidlijn
Eigenaar van de oorspronkelijke Mafiabase.nl / Maffiazi.nl / Corozzo.nl source, ook de maker van de hele source! Deze heb ik dan ook op de oorspronkelijke domeinnaam online staan!

If I had some duct tape, I could fix that.

Mvg. MacGyver.

Advertentie

Reacties op » "Ongeautoriseerd Hyves-alternatief na enkele uren al gehackt"

Er zijn nog geen reacties op dit topic!

Reageer op » "Ongeautoriseerd Hyves-alternatief na enkele uren al gehackt"

U bent niet ingelogd, als u ingelogd bent kunt u reageren!